Lockdown to Spring

Lockdown 2 Spring
110 Ipad drawings

Door Phlip van den Dool is van eind januari tot halverwege mei 2021 iedere dag een Ipad tekening gemaakt in de directe omgeving van zijn woonplaats Uithoorn. Deze serie is gestart in de winter van 2021 tijdens de Covid 19 Lockdown en gaat door tot de start van het voorjaar halverwege mei. Dan zijn er totaal 110 tekeningen vervaardigd.

Met deze serie werd ontsnapt aan de eentonigheid die de Covid 19 pandemie met zich meebracht. Iedere dag is tijdens een wandeling of fietstocht gezocht naar een nieuw motief in de directe omgeving. Met fotografie zijn mogelijke composities vastgelegd om later op de dag onder betere condities uit te werken. Met een winter van 2021 met sneeuw en ijs en een voorjaar waarin alles geleidelijk aan groen werd, was sprake van gevarieerd beeld.

De tekeningen zijn vervaardigd met een Ipad pro. De heldere kleuren, het snelle, directe en schone werken, het werken in lagen, doet volop experimenteren. De mogelijkheden om pixels als pigment te gebruiken maakt nieuwe toepassingen mogelijk.

De tekeningen leggen de natuur in de directe omgeving onder wisselende omstandigheden vast. Een onderwerp keuze die nu weer volop in de belangstelling staat en aansluit bij een lange traditie in de kunst van de impressionisten tot heden.

Naast de individuele tekeningen vormen de 110 tekeningen tezamen ook een geheel en vertellen zij het verhaal van de Lockdown in de winter richting het einde van de pandemie in het voorjaar van 2021. Op de volgende 4 pagina’s zijn de verschillende tekeningen weergegeven.

29 januari – 27 februari

28 februari – 28 maart

29 maart – 27 april

28 april – 18 mei

De tekeningen kunnen op verschillende formaten, van klein (30×40) tot groot (90×120), worden afgedrukt. Ook afdrukken van uitsneden zijn mogelijk, wat tot een meer abstraherend effect kan leiden. Een overzicht van de totale collectie van 110 tekeningen is in een boek op A4 formaat voor € 35 excl. verzendkosten te koop.

Kunstroute Aalsmeer 2021

De locaties waar de tekeningen gemaakt zijn is op een interactieve kaart weergegeven.

Prijs indicatie voor fine-art prints afgedrukt op hoogwaardig papier, incl. lijst en excl. verzendkosten:
40×50:   A3 print op Epson of Hahnemühle fotopapier in lijst van 40×50 incl. passe partout, Limited edition, oplage 25, € 100,-
70×100: Fine-Art print Print op Canson Infinite Platine papier incl. lijst, Limited edition, oplage 10, € 400,-
Voor afdrukken op andere formaten of materialen, zoals aluminium dibond of plexiglas, s.v.p. contact opnemen via het contactformulier.

Het boek met de 110 Ipad tekeningen is op 22 juli 2021 aangeboden aan burgemeester Pieter Heiliegers van Uithoorn.