Rozen Bouquet

Phlip van den Dool

Phlip van den Dool (1950) ontwikkelde zich in de jaren 80 op de Vrije Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag op het gebied van de kunsten. Dit deed hij naast zijn werk als natuurkundig ingenieur op het vakgebied van de akoestiek bij Cauberg-Huygen en Movares. Aquarel, olieverf, pentekeningen en zeefdrukken zijn door hem gebezigde technieken. De laatste jaren richt hij zich met behulp van o.a. de Ipad op de combinatie van kunst met digitale technieken. Ook de fotografie en digitalisering van tekeningen behoort tot dit werkveld. De snelle manier van werken met een levendig kleurenpalet en nieuwe mogelijkheden spreken hem aan. Phlip woont in Uithoorn.

Op de Vrije Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag/Vrije Academie Psychopolis was hij deelnemer bij Roel Jongens, Jaap Kuijpers, Frits Droog en Pien Hazenberg.

De komst van de IPad was eind 2010 een stimulans om nieuwe creatieve mogelijkheden te onderzoeken. Met de IPad kan snel gewerkt worden zonder een atelier in te hoeven richten en kwasten schoon te maken. Daarnaast spreekt het kleur gebruik erg aan en past het in de lijn met eerdere bezigheden, zoals zeefdrukken. Tijdens verloren uurtjes is het gemakkelijk even een tekening te maken.