Rozen Bouquet

Phlip van den Dool

Phlip van den Dool (1950) ontwikkelde zich in de jaren 80 op de Vrije Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag op het gebied van de kunsten. Dit deed hij naast zijn werk als natuurkundig ingenieur op het vakgebied van de akoestiek bij Cauberg-Huygen en Movares. Aquarel, olieverf, pentekeningen en zeefdrukken zijn door hem gebezigde technieken. De laatste jaren richt hij zich met behulp van o.a. de Ipad op de combinatie van kunst met digitale technieken. Ook de fotografie en digitalisering van tekeningen behoort tot dit werkveld. De snelle manier van werken met een levendig kleurenpalet en nieuwe mogelijkheden spreken hem aan. Phlip woont in Uithoorn.

Op de Vrije Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag/Vrije Academie Psychopolis was hij deelnemer bij Roel Jongens, Jaap Kuijpers, Frits Droog en Pien Hazenberg.

De komst van de IPad was eind 2010 een stimulans om nieuwe creatieve mogelijkheden te onderzoeken. Met de IPad kan snel gewerkt worden zonder een atelier in te hoeven richten en kwasten schoon te maken. Daarnaast spreekt het kleur gebruik erg aan en past het in de lijn met eerdere bezigheden, zoals zeefdrukken. Tijdens verloren uurtjes is het gemakkelijk even een tekening te maken.

Philip van den Dool

‘From pigment to pixel, creativity on a digital canvas’

Philip van den Dool (1950) from Uithoorn in the Netherlands followed in the 1980s, in addition to his work as an engineer, the famous Free Academic art school in The Hague and received in 2019 the Green Heart Art Prize.

In addition to traditional techniques, he uses the iPad as an innovative technology and uniquely he combines digital technology with artistic expression. The bright colours, the fast, direct and clean working with layers, brushes and colours, offers plenty of room to experiment.

On the iPad, Philip draws and paints with an Apple pencil in a personal style. The drawings are built up in layers with a variety of digital brushes and a rich palette of colours. The digital paintings are printed on art paper, acrylate or Canvas on small, medium and also large formats.

The works of Phlip van den Dool can be characterized as expressive with a lively colour palette and own handwriting.