Vredesweek 2019 Haarlem
"Vrede verbindt over grenzen"

In het kader van de vredesweek 2019 van 22-29 september, wordt er in Haarlem een kunstproject georganiseerd, waarbij aan kunstenaars gevraagd is het thema “Vrede verbindt over grenzen” vorm te geven. De kunstwerken worden in Haarlem centraal tentoongesteld. Tweeënveertig kunstenaars met verschillende roots tonen hun kunst op vier locaties: Hudson’s Bay, De Waag, De Groenmarktkerk en de Wijngaardtuin. Te zien zijn beelden, glaskunst, tekeningen, kalligrafie, schilderijen, wandkleden, installaties en fotografie. De Vredeskunst zal zondag 22 september in De Waag feestelijk geopend worden door burgemeester Wienen.

Op deze pagina treft u het ontwerp voor dit project van Phlip van den Dool, dat te zien zal zijn bij Hudson’s Bay

Het ontwerp is gemaakt met Ipad en computer en afgedrukt als Fine Art print op Canson Infinity Fibre Rag in een formaat van 70×100 cm. De prijs van het kunstwerk bedraagt € 375,- incl. lijst. Voor nadere inlichtingen, neem contact op via het contactformulier.

Het werk toont 4 conflictgebieden, de burgeroorlog in Syrië, de grensmuur tussen Mexico en de VS, de grensmuur tussen Palestijnse gebieden en Israël en Donald Trump en Kim Jong-Un staand op de grens tussen Noord- en Zuid Korea. Vredesduiven  verbinden over deze grenzen, met een V-teken in het midden om de hoop op vrede uit te drukken.

Vrede verbindt over grenzen
Een aantal conflicten sleept voort, maar de geschiedenis leert dat aan weerszijden van de grens mensen leven die dit op willen lossen.

Victory

Een ander ontwerp rond het thema “Vrede verbindt over grenzen”, dat niet geëxposeerd wordt, geeft het V-teken centraal weer met vredesduiven en verbindende knopen. Door de gelaagdheid ontstaan vele kleuren en tinten die door elkaar heen gaan, waardoor de kijker steeds nieuwe vormen ontdekt. De prijs van het kunstwerk met afmetingen van 34x49cm bedraagt € 200,- incl. lijst. Voor nadere inlichtingen, neem contact op via het contactformulier.

Victory
Victory
Expositie bij Hudson's Bay Haarlem
Werk tentoongesteld in de etalage van Hudson's Bay Haarlem
Expositie bij Hudson's Bay Haarlem
Etalages Hudson's Bay Haarlem